8 Aralık 2012 Cumartesi

Blogumu Kaç Kişi Email ve Rss İle Takip Ediyor

Bir kaç basit kod ile blogger blogumuzu rss ve email yolu ile kaç kişi takip ediyor öğrenebiliriz. Fakat bunun için feedburner üyeliğiniz olması gerekiyor. Feedburner bir google hizmetidir ve üyelik bedavadır. Üyeliğiniz yoksa bir kaç basit adım ile üyelik alabilirsiniz.





Üyeliğimizi aldıktan sonra panelimize girip mavi çerçeve ile gösterilmiş olan "publicize" sekmesine tıklıyoruz, ardından kırmızı çerçeve ile gösterilmiş "feedcount" sekmesine geçiş yapıyoruz. Son olarak sitemizde gösterilecek olan widgetin arka plan rengini ve text rengini kendi sitenizin renklerine uyumlu hale getirdikten sonra yeşil ile gösterilen "activate" butonuna tıklıyoruz.
Üzerine tıklayarak resmi büyültün
















Bir sonraki adımımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkıyor. Aşağıya açılır penceremize tıklayıp "blogger" seçeneğini seçiyoruz. Ardından kırmızı ile gösterilmiş "go" butonuna tıklıyoruz.
Üzerine tıklayıp büyültün













Açılan sayfadan "widgeti ekle" butonuna tıklıyoruz ve widgetimiz blogumuzun sidebarına yerleşiyor. Yerini beğenmesseniz blogger panelinizin yerleşim sekmesinden değiştirebilirsiniz.