6 Aralık 2012 Perşembe

Yazı Başlıklarına Gölge Vermek ve Saydamlaştırmak

Bugünkü dersimizde css ile blogger blogumuzun yazı başlıklarına gölge vermeyi ve saydamlaştırmayı yani transparan yapmayı göreceğiz. Makale başlıklarınıza gölge verirseniz ziyaretçiler tarafından daha fark edilebilir bir hale gelecektir. Ayrıca blogumuz daha profesyonel bir görünüm kazanacaktır.





Makale başlıklarınıza gölge verin

Yazı başlıklarımıza gölge vermek için ilk önce blogumuzun panelinden "şablon" sekmesine giriyoruz, ardından "özelleştir" butonuna tıklıyoruz. Açılan pencereden "gelişmiş" sekmesine tıklıyoruz, yan tarafta açılan sekmelerden "css ekle" seçeneğine tıklıyoruz ve yan tarafta beyaz bir alan açılıyor. Bu beyaz alana aşağıdaki kodlarımızı kopyalayıp yapıştırıyoruz ve üste turuncu renkli dikdörtgen şeklindeki "bloga uygula" butonuna tıklıyoruz ve işlem tamam. Yazdığımız yazıların başlıkları yandaki resimde gördüğünüz hale geliyor.




.entry-title a:link {
color:#ccc;
text-shadow: 1px 1px 1px #333;
}

Makale başlıklarınız mouse ile üzerine gelindiğinde saydamlaşşın

Bunu yapmak için yine "css ekle" sekmesinden yararlanacağız. Css ekle sekmesine nasıl gireceğimizi yukarıda anlattım unuttuysanız hatırlatayım. Aşağıda bulunan kodları "css ekle" sekmesine tıklayınca açılan beyaz alana yapıştırırsanız makale başlıklarının üzerine mouse imleci getirildiği zaman saydamlaşır.


.entry-title a:link:hover {
opacity:0.30;
color:#ccc;
text-shadow: 1px 1px 1px #333; }